Monday, December 26, 2011

Msuk wad lagi, yeaaay ~


Apa khabar sahabat-sahabat semua? Maaf tak inform kenapa senyap je kebelakangan ni. Nak dengar cerita terbaru? Yeyeayyy....kite masuk wad lagi...yeyeaayy.... (Bunyi mcm seronok je kan?)

Seronok...sebab dah lama tunggu nak masuk wad. Nak release kan tension yang berserabut dalam kepala. Akhirnya Allah tunaikan. Betul-betul release. Dijaga rapi. Kali ni ada alat tambahan. Ada monitor oxygen. Yeahhh...Memang sakit la kan masa nak masuk air. Bukan 1 beg. Tapi 3 beg!!!! Cara masuk? Bukan dengan tunggu air tu bertakung dan seret besi panjang kalau nk pi toilet tu. No,no,no......MA tu cucuk masuk terus kat tangan tu. Mcm dalam gambar yang di attach ni la....tapi memang best. Sekali masuk, terus tak sedarkan diri. Sedar2 pkul 6pg tu rupanya dh 3 beg dia cucuk dalam badan.



Keputusan dari pemerhatian. Sy allergic panadol. Tapi gi telan actifast sebab nk baikkan selsema. Pandai kan sy ni? Dengar doktor bersyarah......rasa penuh bermotivasi. Pastu masa nurse tarik benda alah kat tangan tu...memancut mancut darah...kesian aci cleaner tu. Kena lap darah yg bersepah sepah kt lantai hospital. Sy jatuh lg pasal pitam tgok darah yg pekat...fuiyooo....



Selepas tu, sy diminta balik kerumah dan berehat secukupnya. Abislah paper exam haritu kena skip. Sampai kena tunjuk surat sah dari hospital. Ramai jugak yang datang melawat. Sbb masa kat hospital mmg sy taknak org melawat.......

Kesimpulannya, jangan makan PANADOL....nanti kena cucuk lagi....hee :)

9 comments:

Azree said...

Allergic panadol..?
Baru ketahuan perkara ini.
Moga sihat snetiasa.

Fastabiqul Khoirat said...

panadol ni bahaya tau sbnrnya..
paracetamol,KK dsbnya..

kalau byk makan..bg ppuan yg belum bkahwin. masa bersalin nnt..bius pn tak terasa...sma mcm makan postan bruffen etc. hati2lah..dadahnya terlalu byk. nasib lah badan tak dpt terima...ada baiknya juga...

syukran ye :)

kakchik said...

Assalamualaikum cda. Ya Allah... terkejut kakchik dibuatnya. Kesian cda, nak bagi sembuh sakit dapat sakit lain pula. Alhamdulillah sekarang dah makin pulih kan? Jaga diri baik-baik ya dik. Kakchik doakan semoga cda lekas sembuh seperti biasa. Pasal panadol ni, kakchik hanya boleh makan sebiji saja untuk tahan sakit, itupun bila terpaksa sangat. Kalau ambil dua, pasti mengantuk sakan.

Fastabiqul Khoirat said...

waalaikumussalam kak chik!!!

kak chik..cda langsung tak bleh makan...heee...kalau demam...kna pi hospital terus. tapi mmg best la kak chik duk hospital..hikhikik

Anonymous said...

huhu...suka plak ye masuk wad...

btw..ada buat study part time kew?

x taw pun,,x cerita dalam blog...

Fastabiqul Khoirat said...

ada..
tak cite ke?
hehe bukan subject architecture pun..ikikikiki......

شاح اندرني said...

Salam Kak Cda.. Cincin tunang ke? Shah doakan kakak sentiasa sihat.. Sedih tgk kakak di wad...

Fastabiqul Khoirat said...

waalaikumussalam dik. do'akan akak cpat sembuh ye :)

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Walauapa sekalipun `statement` yang disebut dari tulisan, terzahir juga perasaan dihati. Saya bukanlah pakar psikologi tetapi tersirat `reverse psychology` dlm entri tersebut. Tak mengapa, mana ada manusia gembira bila dimasukkan dlm wad atau dlm kesakitan? Disuatu sudut pula, janganlah bersedih kan kawan2 ramai dtg ziarah! Cuma mungkinlah bila lihat cincin2 dijari ada org tertentu yg tidak datang. Namunbegitu atas nama Ukhwah islamiyyah, InsyaAllah kami di paparan maya sentiasa mendoakan kesihatan Syida. Sebenarnya tidak berapa baik mengambil ubatan `alleopathy` melainkan terpaksa. Contoh mengambil `paracetamol` boleh merosakkan ginjal (buah pinggang) dan merosakkan saraf dlm jangkapanjang. Ia juga melibatkan gangguan AcetylCoA kpd Acetylcholine dlm sistem saraf manusia krn menafikan ransangan kesakitan terhadap otak. Menahan kesakitan kan fitrah manusia dan InsyaAllah dapat menghapuskan dosa2. Wallahualam